Er det nødvendigt at skifte hele dit bogføringssystem pga. den nye bogføringslov?

... eller kan du klare dig med mindre justeringer og stadig være compliant? Få hjælp til svaret her...

Få indsigt i, om du bør skifte dit bogføringssystem, eller blot optimere det nuværende

Måske er du blevet anbefalet et totalt skifte af dit økonomisystem, men det er vores erfaring, at det ikke nødvendigvis er den mest optimale løsning for dig. Vi har erfaring med digitalisering og automatisering i de aller nyeste systemer, men også i de ældre systemer som også nemt kan integreres med vores Digiflow. Så ønsker du en "second opinion", kan du blot udfylde formularen. Få fx rådgivning om:

  • Kan du beholde dit nuværende system og overholde reglerne?
  • Bør du skifte bogføringssystem?
  • Bør du optimere det nuværende bogføringssystem?
  • Hvad koster det?
  • Hvilke fordele kan du opnå?
  • Vil det være spildt, hvis du senere ønsker at skifte?
  • Hvordan kan digital bilagshåndtering implementeres?
  • Hvornår og i hvilken rækkefølge bør det gøres?

Kontakt os direkte, eller udfyld formularen, og bliv godt klædt på.
Henrik Kruse
Få rådgivning direkte af Henrik Kruse
Mail: hk@digisense.dk
Telefon: 86 72 60 00

Få hjælp til at blive klar

Her kan du vælge, hvilket bogføringssystem du ønsker rådgivning til, og blive klædt på til at vurdere, om din virksomhed bør optimere det nuværende, eller overveje at gøre det i et nyere system.

Vi kan også tilbyde dig at række ud med en konkret og uvildig rådgivning til hvilke tiltag du bør tage i dit bogføringssystem, for at være compliant med lovgivningen, efterhånden som de forskellige tiltag rulles ud.
Krav til dit bogføringssystem

Ingen bogføringssystemer er godkendt, da kravene ikke er endeligt specificeret. Der ligger kun en række overordnede krav, og det er forventningen, at langt de fleste systemer, ville kunne komme til at leve op til dem.

Digisense har deltaget i Erhvervsstyrelsens høringsproces og her er et direkte citat fra høringsnotatet, der bør berolige dig:

"Det er hensigten med lovforslaget, at kravene til digitale bogføringssystemer skal implementeres på en måde, så det vil være muligt for langt de fleste, hvis ikke alle, nuværende bogføringssystemer at blive registrerede, så virksomhederne undgår at skifte bogføringssystem. Kravene vil først blive sat i kraft efter en overgangsperiode, så udbyderne får tid til at tilpasse deres systemer" - Citat fra høringsnotatet: Find det fulde høringsnotat: her

Citat fra Erhvervsstyrelsens høringsproces

Digitale bilag via e-faktura har været et gennemgående emne

Selvom vi ikke kender de endelige krav endnu, så er der en række overordnede linjer som har været gennemgående igennem hele processen, herunder digitalisering af bilag og særligt håndtering af e-faktura/dokumenter, ser ud til at være omdrejningspunktet for bilagshåndteringen.

Vi holder os løbende opdateret og sørger for løbende at opdatere om den nye bogføringslov her. Hvis du ikke allerede har digitaliseret din fakturahåndtering, er dette måske et godt tidspunkt at overveje det - ikke pga den nye bogføringslov, men fordi det har vist sig at være en fordel for langt de fleste virksomheder.

På videoen har kan du se, hvordan du kan få digitaliseret din bilagshåndtering til fx C5, XAL, NAV eller Business Central, men du vil også kunne få Digiflow til en lang række andre bogføringssystemer som fx Helios, UVskole, KOMiT og Uniconta er også på vej.

Høst de lavest hængende frugter først

Anvender du i dag et bogføringssystem, der ikke understøtter digitalisering og automatisering af din bilagshåndtering, er der et attraktivt alternativ at skifte hele sit bogføringssystem.
Med apps kan du nemlig hurtigt og nemt høste de lavthængende frugter ved at få tilknyttet tillægsmoduler som fx Digiflow, der hjælper dig til en lettere hverdag (en investering der kræver 4- 6 timer af dig). Det har rigtig mange allerede gjort.


På linket herunder kan du se, hvordan regnskabschef, Pernille Junge Knudsen, fra Rostgaards Maskinstation tog en strategisk beslutning om at implementere Digiflow i sin C5, så det ville blive nemmere at skifte bogføringssystemet senere. Du kan se resultaterne af Pernilles beslutning her.

Bogføringsloven og kommende krav til systemer

Vi har lavet en side til dig, hvor du kan læse mere om de kommende krav til systemer, og hvad du skal være særligt opmærksom på. Her kan du også beregne et tilbud på digitaliseringen af din bilagshåndtering med Digiflow, der passer til dit bogføringssystem og din virksomheds behov. Læs mere om systemkrav her

Se vores kundecases

Så nemt er det at komme i gang

Se hvordan Smoke-IT, der fik anbefalet Digiflow af sin revisor, oplevede implementeringen af Digiflow, samt de overraskende opdagelser de fandt i bogholderiet. Se kundecase her.

Digiflow kan forlænge økonomisystemets levetid

Se hvordan den Vestjyske kunde, NG Metal, ser på det økonomiske i automatiseringer, og hvordan de forlængede levetiden på sit økonomisystem. Se kundecase her.

Sæsonudsving er ikke længere en udfordring i bogholderiet

Se hvordan den sæsonprægede virksomhed, Djurs Sommerland, undgår udfordringer ved bilagsudsving fra 10 - 3.000, igennem digitalisering og automatisering. Se kundecase her.

Revisoren som rådgiver i effektivisering af bogholderiet

Addere Revision hjælper sine kunder med at effektivisere bilagshåndteringen via Digiflow. Se fordelene det giver både kunden og revisoren samt link til webinar her. Se kundecase her.